Chokladtårta med tryffel
Det här är ett perfekt recept för dig som kanske ska bjuda några gäster på fika. Eller om du bara vill ha en god efterrätt.
Ingredienser:
15/20 bitar
150 g smör eller margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1⁄2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1⁄2 dl rostade pinjekärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt i minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.
Av: Ebba Linge
Källa: www.arla.se